Zero-Power-1

Warmtepomp prijs

De prijs van een volledige warmtepomp installatie schommelt tussen de € 2.500 en € 12.000  (BTW+ plaatsing inbegrepen), al ligt de prijs van een geothermische warmtepomp wel wat hoger, tussen de €15 – €40.000.  Dit is aardig wat meer als de andere soorten (lucht/lucht, lucht/water en hybride warmtepomp)  maar wordt verklaard door de grotere infrastructuurwerken, zoals een putboring en de aanleg van een horizontaal of verticaal captatienetwerk. Dit type warmtepomp is dan ook meer voor woningen met een grote warmtebehoefte. Voor de kleine tot gemiddelde woning is een lucht/water warmtepomp vaker een aangewezen keuze.

De prijzen van warmtepompen variëren en het spreekt voor zich dat kwalitatieve en betrouwbare merken als Mitsubishi, Daikin en Panasonic soms net iets duurder zijn dan onbekende merken. De prijzen variëren dan ook nog eens per type. Het is dan ook niet makkelijk om een vast prijs voor een warmtepomp te geven.

Dit zijn enkele factoren die de prijs van een warmtepomp beïnvloeden:

  • De grootte van uw woning. Hoe groter de woning, hoe meer werk de warmtepomp van Daikin, Panasonic of Mitsubishi moet leveren. De verdeling van de ruimte is hier ook essentieel. Een goede installateur kan u hierbij adviseren.
  • Indien u enkel wil verwarmen dan kan u kiezen voor de net iets goedkopere solo warmtepomp. Indien u ook water wil verwarmen dan is een combipomp nodig.
  • De isolatie van uw woning is ook belangrijk. Hoe beter de isolatie, hoe minder zwaar uw warmtepomp moet zijn. Let wel bij een goed geïsoleerde woning is een ventilatielucht warmtepomp onmogelijk.
  • Grondwerkzaamheden, het leggen van buizen, etc. Het drijft de kost op. Hoe meer werkzaamheden, hoe duurder de totale prijs.
  • Het type huis waar de warmtepomp van Daikin, Mitsubishi of Panasonic moet komen speelt ook een rol. Een vrijstaande woning heeft meer verwarming nodig dan een rijhuis. Ook de hoeveelheid gebruikswater is een factor om rekening mee te houden.
  • Weet dat als u voor een grondwater type kiest, dat u een vergunning nodig heeft.

Pompen van toonaangevende merken als Panasonic, Daikin en Mitsubishi mogen dan net iets duurder zijn in aankoop, op middellange termijn verdient u dit zeker terug. Deze pompen zijn efficiënter en gaan ook langer mee. Bovendien bent u zeker van voldoende installateurs die deze merken door en door kennen. Daardoor is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor deze merken. Zo hoeft u ook hier niet meer wakker van te liggen. Weet dat warmtepompen van kwalitatieve merken slechts 1 keer op de 2 jaar onderhouden dienen te worden, deze kost valt dus reuze mee. Onderling kunnen tussen installateurs de prijzen verschillen, dus vergelijken kan lonen. Vraag hier uw gratis offerte aan.

De prijs van een warmtepomp varieert naargelang het type dat u wenst te plaatsen.

Soort warmtepomp Gemiddelde prijs, incl. installatiekosten
Lucht-lucht warmtepomp
€ 2.500 – € 7.500
Lucht-water warmtepomp
€ 7.500 – € 12.000
Hybride warmtepomp
€ 5.000 – € 7.000
Grond-water warmtepomp
€ 15.000 – € 40.000

Gratis offerte aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven